Σοκολατένιο Μους με Καραμέλα και Φουντούκια

 

Σοκολατένιο Μους με Καραμέλα και Φουντούκια





Σοκολατένιο Μους με Καραμέλα και Φουντούκια

Αν ψάχνεις για ένα γλυκό που θα μαγέψει τον ουρανίσκο σου, τότε αυτό το σοκολατένιο μους με καραμέλα και φουντούκια είναι η απόλυτη «γλυκιά αμαρτία» που πρέπει να δοκιμάσεις. Βελούδινη υφή, πλούσια γεύση σοκολάτας και η τραγανή έκρηξη από καραμελωμένα φουντούκια δημιουργούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό!


Υλικά

(Για 4 μερίδες)

Για το μους σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα (περίπου 70% κακάο)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την καραμέλα

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

  • 100 γρ. φουντούκια
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1: Προετοιμασία του μους σοκολάτας

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματίσει απαλές κορυφές.
  5. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας με κυκλικές κινήσεις.
  6. Μοιράζουμε το μους σε ποτήρια και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βήμα 2: Προετοιμασία της καραμέλας

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
  2. Προσθέτουμε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Ρίχνουμε το βούτυρο και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει ελαφρώς.

Βήμα 3: Προετοιμασία των καραμελωμένων φουντουκιών

  1. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα σιρόπι καραμέλας.
  2. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  3. Τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 4: Συναρμολόγηση του γλυκού

  1. Βγάζουμε το μους από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω μια στρώση καραμέλας.
  2. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα φουντούκια για τραγανή υφή.
  3. Γαρνίρουμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε!

Απόλαυση χωρίς ενοχές… ή μήπως όχι;

Αυτό το γλυκό είναι η απόλυτη επιτομή της απόλαυσης. Η έντονη σοκολατένια γεύση, η βελούδινη καραμέλα και το τραγανό στοιχείο από τα φουντούκια δημιουργούν ένα αρμονικό αποτέλεσμα που θα λατρέψουν όλοι. Μια πραγματική «γλυκιά αμαρτία» που αξίζει να δοκιμάσεις!

Καλή Επιτυχία!!!


Γλυκές αμαρτίες Designed by Templateism Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.